Štrúdl z mokrého těsta

Tento recept na štrúdl je vynikající, hlavně rychlý a těsto se netrhá. Od doby co jsem ho vyzkoušela, nedělám žádný jiný.


4.741x
75 min
10×

Postup přípravy

Mouku, 100% tuk, žloutek a sklenici mléka zpracujeme v těsto, které na půl hodiny ponoříme do studené vody a dáme uležet do lednice.

Mezitím si nastrouháme oloupaná jablka podle potřeby.

Po vyjmutí z lednice rozdělíme těsto na tři díly a vyválíme z nich placky (na pomoučeném vále), které posypeme strouhanými jablky, rozinkami, skořicí a vanilkovým cukrem. Místo vanilkového můžeme použít i cukr skořicový.

Nakonec placku zabalíme a na plechu potřeme rozšlehaným vejcem. Štrúdl pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 20 minut (dozlatova).
user-icon

autor kjajka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Štrúdl z mokrého těsta

Zpět na recept