Štrůdl s pohankou

Pohankový štrůdl, který je hned hotový.


3.2103x
45 min
1×

Postup přípravy

Jablka zbavíme jádřince a dužinu nastrouháme. Ořechy nasekáme nahrubo.

Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na 2 tenké pláty. Středy plátů lehce posypeme strouhankou.

V misce utřeme tvaroh, sůl, cukr a vanilku. Vzniklou směs natřeme na pláty vyváleného těsta - nebo spíš lžíci poklademe na strouhanku. Plát dále zasypeme suchou pohankou. Dále navrstvíme rovnoměrnou vrstvu jablek, zasypeme cukrem a skořicí, pokapeme olejem a plát stočíme a konce utěsníme.

Na plech položíme pečící papír a na něj opatrně přeneseme štrůdl - pozor, aby se při přenášení těsto neprotrhlo. Na plechu položený štrůdl ještě potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v rozehřáté troubě na 180°C.

Foto: Profimedia.cz


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Štrůdl s pohankou

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká