Štrúdl s jablky

Velice chutný recept na štrúdl ke kávě nebo jen tak.


4.417x
60 min

Postup přípravy

Hladkou mouku, tuk, vejce a ocet zaděláme dohromady v nelepivé těsto, které zabalíme do fólie a dáme tak na 1 hodinu do lednice odležet. Z bochánku ukrojíme půlku a rozválíme na tenkou placku. Posypeme strouhankou, strouhanými jablky, rozinkami a skořicovým cukrem. Štrúdl srolujeme a přendáme na plech vyložený pečícím papírem. Takto připravíme i druhou půlku těsta a obě potřeme rozšlehaným vajíčkem. Štrúdl s jablky pečeme na 150 - 180 °C 20 - 30 minut. Po vychladnutí pocukrujeme moučkovým cukrem. Těsto na štrúdl si připravuji v robotu, je lépe zadělané. Do těsta někdy přidávám hroznové víno, vlašské ořechy, kokos, mleté ořechy a jiné. Je to jen na vaší chuti.
user-icon

autor orchidej

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Štrúdl s jablky

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena