Recept na výborný štrúdl z listového těsta naplněný čerstvými houbami.
Hodnocení
5.0
/ 5 (3x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Na potření
Vejce1 ks
Náplň
Cibule2 ks
Eidam100 g
Šalotka4 ks
Houby čerstvé600 g
Těsto
Listové těsto2 balíčky
Podle potřeby
Tuk na smažení
Postup přípravy
Z ingrediencí připravíme 3 štrúdly. Cibuli a šalotku nakrájíme nadrobno. Čerstvé houby očistíme a nakrájíme na kostičky. Sýr nastrouháme na jemném struhadle.
Cibuli orestujeme dozlatova a přidáme nakrájené houby, šalotku a osolíme. Necháme povařit, až budou houby měkké.
Rozválíme si listové těsto na plát, rozložíme na něj připravenou houbovou směs a můžeme posypat nastrouhaným sýrem. Těsto s náplní zabalíme do klasického štrúdlu a potřeme rozšlehaným vejcem.
Dáme péct do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme, až bude štrúdl zlatý. Průběžně štrúdl potíráme vejcem.
Jakmile je štrúdl zlatý, vyndáme ho z trouby a podáváme. Štrúdl s houbovou náplní podáváme ještě teplý.