Štrúdl od babičky

S těstem se perfektně pracuje. Ač jsou štrúdly po upečení křupavější, všem moc chutnají.


4.658x
0
8×

Postup přípravy

Suroviny zpracujeme v těsto a necháme odležet.

Připravíme si náplň. Nastrouhaná jablka smícháme s cukrem, skořicí, rozinkami a ořechy - vše v množství, jak komu chutná.

Z těsta vyválíme placky, které plníme jablky a balíme do štrúdlů. Před pečením je potřeme mlékem.

Štrúdly od babičky pečeme v troubě na 180 - 200 °C. Nejlepší jsou odležené do druhého dne, ale u nás vždy zmizí hned po upečení.
user-icon

autor Niky01


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Štrúdl od babičky

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká