Štrúdl dvou chutí

Recept na jednoduchý a rychlý štrúdl, který můžeme připravit naslano i nasladko.


3.266x
15 min

Postup přípravy

Mouku prosejeme. Heru necháme změknout. Heru spolu se smetanou, moukou a špetkou soli vypracujeme v hladké těsto. Zabalíme jej do fólie a necháme v lednici minimálně hodinu odpočinout.

Utěrku, která nepouští chloupky, posypeme moukou. Těsto rozdělíme na dva stejné díly, rozválíme a přeneseme na utěrku. Jeden díl poklademe sýrem a slaninou a svineme. Druhý díl můžeme naplnit restovanou zeleninovou směsí podle chuti a posypat sýrem. Můžeme jej také udělat nasladko s ovocem nebo náplní jako na klasický štrúdl.

Připravené štrúdly přeneseme na plech a pečeme předehřáté troubě asi 30 minut.

Upečený štrúdl dvou chutí nakrájíme a můžeme podávat.
user-icon

autor janula988


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Štrúdl dvou chutí

Zpět na recept