Strouhankové knedlíčky

Knedlíčky jsou vhodné do vývarů a zahuštěných polévek.


5.011x
30 min
1×

Postup přípravy

V teflonové pánvi na plátku másla usmažíme z 1 vajíčka tužší míchané vejce. Po mírném zchladnutí přidáme 1 syrové vejce, sůl, pepř, škrob, nakrájenou zelenou petrželku a dobře promícháme. Poté postupně přidáváme strouhanku a nakonec těstíčko vypracujeme rukou.

Z těsta uděláme 1 knedlíček a na zkoušku ho uvaříme. Je-li třeba, tak můžeme do těsta přidat ještě trochu strouhanky. Vytvarujeme malé knedlíčky a můžeme je uvařit zvlášť v osolené vodě, případně zavářet přímo do polévky.

Strouhankové knedlíčky jsou uvařené, jakmile vyplavou.
user-icon

autor JanaB


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Strouhankové knedlíčky

Zpět na recept