Strouhankové knedlíčky

Knedlíčky jsou vhodné do vývarů a zahuštěných polévek.


5.011x
30 min
1×

Ingredience

1 plátekmáslo
200 mlstrouhanka
1 lžičkakukuřičný škrob
2 ksvejce M

podle chuti

sůl
čerstvá petrželka
mletý černý pepř

Postup přípravy

V teflonové pánvi na plátku másla usmažíme z 1 vajíčka tužší míchané vejce. Po mírném zchladnutí přidáme 1 syrové vejce, sůl, pepř, škrob, nakrájenou zelenou petrželku a dobře promícháme. Poté postupně přidáváme strouhanku a nakonec těstíčko vypracujeme rukou. Z těsta uděláme 1 knedlíček a na zkoušku ho uvaříme. Je-li třeba, tak můžeme do těsta přidat ještě trochu strouhanky. Vytvarujeme malé knedlíčky a můžeme je uvařit zvlášť v osolené vodě, případně zavářet přímo do polévky. Strouhankové knedlíčky jsou uvařené, jakmile vyplavou.
user-icon

autor JanaB


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Strouhankové knedlíčky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena