Vaření.czReceptyStrouhaná bramborová polévka

Strouhaná bramborová polévka

Recept na dobrou polévku, která připomene zelňačku, ale zelí bychom v ní hledali marně.


4.515x
45 min
3×

Ingredience

1-2 stroužkyčesnek
1 lžícemajoránka
3-4 ksmrkev
1 lžičkalibeček
1 ksvelká cibule
3 ksvelké brambory
2 kskedluben
1 lžičkamletý kmín
1-2 lžícemáslo nebo olej
1.5 kelímkukrémovitá zakysaná smetana
1.5 lvoda nebo slabý vývar

podle chuti

sůl
vegeta
čerstvě mletý pepř
tekuté polévkové koření

podle potřeby

hotová světlá jíška

Postup přípravy

Veškerou zeleninu si nejprve očistíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, mohou být i větší. Brambory a kedluben oloupeme, mrkev oškrábeme a vše nastrouháme na jemném struhadle. Na pánvi rozehřejeme máslo nebo olivový olej a cibulku dozlatova osmahneme. Potom zaprášíme sladkou paprikou, vsypeme nastrouhanou zeleninu, promícháme a zalijeme vodou či připraveným zeleninovým vývarem. Přidáme sůl, pepř, mletý kmín, vegetu nebo tekuté polévkové koření a lžičku libečku. Přikryjeme pokličkou a vaříme asi 20 minut. Do polévky přidáme hustou zakysanou smetanu, doplníme majoránkou a podle potřeby ještě dosolíme, dopepříme. Necháme opět provařit asi 5 minut. V závěru strouhanou polévku zahustíme hotovou světlou jíškou, přimícháme prolisovaný česnek a necháme probublat. Strouhanou bramborovou polévku rozdělíme do talířů nebo misek, ozdobíme zelenou bylinkou a podáváme. Ještě lepší je proleželá na druhý den.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Strouhaná bramborová polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena