Střelená kachna

Přiznám se, že jsem to jedla na návštěvě u známých a moc mi to chutnalo, proto jsem se rozhodla o recept podělit, i když zřejmě mnoho z nás divokou kachnu nesežene.


4.26x
120 min

Postup přípravy

Kachnu očistíme, omyjeme a naporcujeme. Cibuli oloupeme a vcelku dáme společně s kousky kachny do hrnce s horkou vodou a vaříme zhruba 30 až 40 minut.

Mrkve očistíme a nakrájíme na kolečka, rajčata spaříme vroucí vodou, sloupneme a také je nakrájíme na kolečka. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na měsíčky.

Vařené kachní kousky necháme okapat, nasolíme a napepříme je podle chuti a na rozpuštěném sádle ze všech stran dobře opečeme. Pak přidáme kolečka zeleniny a dílky jablek, badyán a špetku cukru. Vše podlijeme vínem a masovým vývarem a pod pokličkou dusíme doměkka.

Před podáváním střelené kachny odstraníme koření, vmícháme brandy, prohřejeme a můžeme servírovat.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Střelená kachna

Zpět na recept