Strejdovy zapečené zemáky

Výborný recept na oběd podle našeho strejdy myslivce. Vegetariáni připraví pokrm na oleji a vynechají slaninu.


4.815x
60 min
4×

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Potom je nakrájíme na plátky. Očistíme houby. Buď použijeme vlastnoručně nasbírané nebo žampiony. Houby nakrájíme na plátky. Cibuli a kudrnku nasekáme najemno.

Na sádle lehce osmahneme cibuli, přidáme houby, kudrnku, osolíme, opepříme a okmínujeme. Směs chvíli dusíme.

Zapékací misku dobře vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou. Dáme vrstvu brambor, trochu okořeníme vegetou. Dáme vrstvu hub a plátky anglické slaniny. Vrstvy opakujeme. Poslední jsou plátky brambor. Strejdovy zapečené zemáky dáme na 30 minut do trouby zapéct. V mléce rozmícháme vejce, zalijeme brambory posypeme hrubě strouhaným eidamem a dozlatova zapečeme.

Strejdovy zapečené zemáky podáváme s rajským nebo jiným salátem
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Strejdovy zapečené zemáky

Zpět na recept