Středomořské krůtí kousky s naloženými sušenými rajčaty

Výborná chuť Itálie v lehkém, rychlém a voňavém provedení! Výborný recept na letní večeři.


5.06x
30 min
1×

Postup přípravy

Krůtí maso nakrájíme na kostky asi 2 x 2 cm a vložíme do marinády z extra panenského olivového oleje, soli, bobkového listu, rozmarýnu, tymiánu, bazalky (lístky natrháme) a petrželky (nemáte-li čerstvé, užijeme klidně sušené). Maso necháme v marinádě uložené přes noc v chladničce.

Další den jednoduše vyklopíme maso i s marinádou na horkou pánev (olej už je v marinádě) a asi 10 - 12 minut zprudka restujeme. Na poslední 2 minuty přidáme sušená rajčata naložená v oleji a bylinkách, promícháme s masem a potom ihned podáváme.

Středomořské krůtí kousky s naloženými sušenými rajčaty servíruje s rýží, případně se výborně hodí i k těstovinám. Zkuste podávat s červeným sicilským vínem, aroma bylin a rajčat skvěle vynikne!
user-icon

autor Šmodrcha


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Středomořské krůtí kousky s naloženými sušenými rajčaty

Zpět na recept