Strapačky s hlávkovým zelím a uzeným

Tradiční recept na pokrm podobný haluškám.


2.420x
75 min

Ingredience

15 dkgslanina
1 kgbrambory
1 kscibule
10 dkgsádlo
500 ghladká mouka
0.5 hlávkybílé zelí
30 dkguzené maso

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Brambory oškrabeme, opláchneme a nastrouháme na jemno. Nastrouhané brambory z části scedíme, scezenou vodu necháme odstát, pak vodu opatrně slijeme a škrob usazený na dně stěrkou stáhneme k bramborám. Přidáme hladkou mouku, sůl a vypracujeme tužší lité těsto.

Bramborové těsto protlačíme přes hrubý cedník do vařící vody a necháme uvařit. Uvařené strapačky vyplavou na povrch, odkud je vyjmeme cedníkem.

Hlávkové zelí nakrájíme na čtverečky. Slaninu nakrájíme na kostičky a větší cibuli nakrájíme nadrobno. Uzene maso nakrájíme na kostky.

Zelí dáme spařit na 5 minut do vařící vody a hned scedíme. Slaninu rozškvaříme, podle potřeby přidáme sádlo, cibuli osmažíme a dále přidáme nakrájené uzené maso. Zarestujeme, přidáme zelí, ochutíme solí a mletým pepřem. Do této směsi vmícháme uvařené strapečky a zvolna spolu prohřejeme. Poté strapačky se zelím a uzeným klademe na talíře.

Strapačky s hlávkovým zelím a uzeným ihned podáváme jako vydatný oběd.
user-icon

autor Renegene


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Strapačky s hlávkovým zelím a uzeným

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.