Olej, žloutky, cukr a vodu vyšleháme do pěny. Pak přidáme tuhý sníh z bílků a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vše spolu promícháme a nakonec přidáme nahrubo nastrouhanou čokoládu.
Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a v předehřáté troubě pečeme asi 40 minut na 160 °C.
Čokoládu necháme rozpustit nad parou. Přimícháme do ní tuk i nutelu a vymícháme hladkou polevu. Teplou polevou potřeme vychladlý moučník a necháme ztuhnout.
Krájíme nahřátým nožem a jednotlivé kousky zdobíme čokoládovými lístečky nebo i snítkou máty.
Souhlasím s tím, že zde chodí spousta začátečnic. Já sice začátečnice už nejsem, ale vůbec mi v popisu nevadí tuhý sníh z bílků a lehce promíchat. To do receptu prostě patří a i mně by to vlastně chybělo. Jinak dle receptu řezy vypadají lákavě, určitě vyzkouším.
autorka
Re: Proboha !
Milá paní, kromě VÁS sem přijdou i začínající kuchařky nebo slečny, které chtějí překvapit maminku a tenhle postup je pro ně srozumitelný. Prosím, nepohoršujte se. Recepty se nepíší jenom pro vás!!!
bataba
Proboha !
Jiný než tuhý sníh z bílků neznám.... A přidává se VŽDY až nakonec a lehce se promíchá. Aby byla zřetelná jeho kypřící "vlastnost"...... Děkuji......