Šťouchané brambory s cibulovou omáčkou, žampiony a lahůdkovým tofu

Výborná cibulová omáčka je ke šťouchaným bramborům jako dělaná. Je to snadná a také levná záležitost, která vám zabere jen chviličku - tak proč ji nevyzkoušet připravit podle následujícího receptu?


2.33x
20 min

Postup přípravy

Brambory oškrábeme, nakrájíme a dáme vařit. Když jsou brambory měkké, scedíme je, rozšťoucháme s trochou olivového oleje a osolíme podle chuti.

Cibuli nakrájíme nahrubo a dáme osmahnout na 2 lžicích oleje. Když cibule začíná zlátnout, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Následně podlijeme trochou vody, přidáme kmín a necháme chviličku probublávat.

Poté přilijeme smetanu, osolíme a opepříme a rozmixujeme dohladka. Můžeme také přidat vodu podle toho, jakou konzistenci omáčky chceme. Tofu s žampiony nakrájíme na plátky a osmahneme na pánvi.

Šťouchané brambory s cibulovou omáčkou, žampiony a lahůdkovým tofu podáváme jako chutný zdravý oběd nebo večeři.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Šťouchané brambory s cibulovou omáčkou, žampiony a lahůdkovým tofu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.