Recept vzniklý z fantazie, nudy a chuti po experimentu.
Hodnocení
3.2
/ 5 (99x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Marináda
Olej9 lžic
Olej125 ml
Sůl1 a 1/2 lžičky
Hořčice1 a 1/2 lžičky
Koření Čína1 lžíce
Kari koření2 lžičky
Sójová omáčka3 lžíce
Mletá sladká paprika2 lžičky
Mletý zázvor3 lžičky
Granulovaný česnek1/2 lžičky
Koření na hranolky1 lžička
Staročeské koření1 lžička
Ostatní
Jednoduchá kuřecí stehýnka12 ks
Postup přípravy
Připravíme si tři druhy marinád:
125 ml oleje smícháme se sójovou omáčkou a kořením na čínu.
5 lžic oleje smícháme s hořčicí, lžičkou soli, kořením na hranolky, kari kořením, česnekem a mletou paprikou.
Do 4 lžic oleje vmícháme zázvor, staročeské koření a půl lžičky soli.
Vždy 4 ks stehýnek důkladně promícháme s marinádou, dáme do misky a necháme alespoň 3 hodiny v chladu uležet.
V předehřáté troubě pečeme odděleně podle chutí na 200°C 25 minut zakryté a 25 minut dopékáme odkryté.
Podáváme s pečivem a nebo s pečenými brambory s přelivem
.