Stehýnka tří chutí

Recept vzniklý z fantazie, nudy a chuti po experimentu.


3.299x
60 min
2×

Ingredience

12 ksjednoduchá kuřecí stehýnka

marináda

9 lžicolej
125 mlolej
1.5 lžičkysůl
1.5 lžičkyhořčice
1 lžícekoření Čína
2 lžičkykari koření
3 lžícesójová omáčka
2 lžičkymletá sladká paprika
3 lžičkymletý zázvor
0.5 lžičkygranulovaný česnek
1 lžičkakoření na hranolky
1 lžičkastaročeské koření

Postup přípravy

Připravíme si tři druhy marinád:
  1. 125 ml oleje smícháme se sójovou omáčkou a kořením na čínu.
  2. 5 lžic oleje smícháme s hořčicí, lžičkou soli, kořením na hranolky, kari kořením, česnekem a mletou paprikou.
  3. Do 4 lžic oleje vmícháme zázvor, staročeské koření a půl lžičky soli.
Vždy 4 ks stehýnek důkladně promícháme s marinádou, dáme do misky a necháme alespoň 3 hodiny v chladu uležet. V předehřáté troubě pečeme odděleně podle chutí na 200°C 25 minut zakryté a 25 minut dopékáme odkryté. Podáváme s pečivem a nebo s pečenými brambory s přelivem .
user-icon

autor Konvalinka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Stehýnka tří chutí

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena