Steaky z kýty divočáka na houbách a koření

Steaky z mladého divočáka se dají koupit ve vybraných masnách. Steaky jsou přes noc marinované v popsaném nálevu, klasicky upečené na ocelové pánvi s rastrovaným dnem.


3.1108x
90 min

Postup přípravy

Bobkové lístky rozdrtíme v hmoždíři se sušenými houbami na jemný prášek. Přidáme koření na zvěřinu, mletou sladkou papriku, mletý černý pepř, ocet a olej podle konzistence, aby vznikla jemná pasta. Po promíchání necháme směs 20 minut při pokojové teplotě uležet.

Kýtu nesolíme. Dobře ji potřeme kořenící pastou a necháme v lednici přes noc.

Druhý den kýtu vyjmeme, pořádně promneme opakovaně kořenící pastou a na sádlem vymazaný keramický pekáč rozložíme. Pekáč s kýtou vložíme do na 200°C předehřáté trouby. Zakryjeme. Když asi po půl hodině začne pouštět šťávu a tuk, začneme kýtu přelévat výpekem.

Další půlhodinu pečeme maso zakryté. Pak je vhodné kousek masa zkraje uříznout. Pokud je centrálně růžové, máte medium steak. Když žádnou krvavou nevidíte, máte well done. Když krvavě-růžová šťáva vytéká po zatlačení máte rare.

Steaky z kýty divočáka na houbách a koření podáváme s přílohou podle vlastní chuti. Steaky je možné konzumovat studené, nakrájené na plátky. Přílohu si zvolíme podle chuti. Doporučuji jemně nastrouhaný čerstvý křen smíchaný s nezralými nastrouhanými jablky.
user-icon

autor doktor no


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Steaky z kýty divočáka na houbách a koření

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Chorvatská