Steaky s česnekovo-bylinkovou kaší

Hovězí steaky se žampiony a výbornou bramborovou kaší ochucenou česnekem a zelenou petrželkou.


4.553x
60 min
6×

Postup přípravy

Hovězí steaky očistíme, lehce naklepeme hranou ruky, potřeme olejem, opepříme a necháme několik hodin rozležet. Sterilované Žampiony Znojmia necháme okapat. Část nálevu uchováme.

Připravíme si ochucenou bramborovou kaši. Syrové moučné brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na větší kousky. Oloupané brambory zalijeme vodou, osolíme a zakryté velmi zvolna uvaříme doměkka. Mezitím prolisujeme česnek a jemně usekáme petrželovou nať. Na pánvi rozpustíme máslo se lžičkou oleje. Potom vmícháme česnek a usekanou petrželku. Směs krátce orestujeme a odstavíme z tepla. Měkké brambory slijeme, osolíme, přelijeme máslem ochuceným česnekem a bylinkami. Nyní brambory rozmělníme ponorným šlehačem a podle potřeby naředíme mlékem. Takto připravená bramborová kaše má být nadýchaná, ale ne příliš řídká.

Na malém množství oleje opečeme steaky z každé strany asi 3 minuty. Potom je osolíme, přendáme do zapékací misky, zakryjeme a vložíme na 8 - 10 minut do trouby předehřáté na 160 °C. Mezitím na výpeku prohřejeme žampiony, které podlijeme jednou lžící nálevu, ochutíme česnekem a zahustíme kouskem másla obaleným v hladké mouce.

Hovězí steaky rozdělíme na nahřáté talíře, přelijeme šťávou se žampiony a podáváme s bylinkovo-česnekovou kaší.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Steaky s česnekovo-bylinkovou kaší

Zpět na recept