Steak z hovězí kotlety

Skvělý recept na steak z hovězí kotlety pro milovníky pořádných flákot na talíři.


3.810x
45 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
1 špetkasůl
1 špetkapepř
2 lžičkyolivový olej
4 kshovězí kotleta

máslo

1 stroužekčesnek
55 gmáslo
2 lžičkycitronová šťáva
1 lžícepetrželová nať

Postup přípravy

Příprava česnekového másla: Česnek prolisujeme a petrželovou nať nakrájíme najemno. Všechny připravené suroviny na česnekové máslo důkladně promícháme v misce a odložíme stranou - nejlépe do lednice. Příprava kotlet: Kotlety opláchneme studenou vodou a necháme ohřát na pokojovou teplotu. Mezitím prolisujeme česnek a smícháme ho s olejem, solí a pepřem a touto směsí potřeme steaky z obou stran. Poté je necháme 10-15 minut marinovat. Gril rozehřejeme a rošt lehce potřeme tukem. Steaky rozložíme na rošt a z každé strany je minutu zprudka opékáme. Potom je přesuneme na okrajovou část grilu, aby se mohly připravovat při středně vysoké teplotě. Pokud používáme plynový gril, stáhneme hořáky. Je-li gril stále příliš horký, můžeme maso položit na přídavný vyšší rošt. Doba tepelné úpravy závisí na tom, jaké steaky chceme mít: krvavé připravujeme 5-6 minut, střední 7-10 minut a propečené 10-15 minut. Během grilování je občas obracíme. Steaky podáváme na předehřátých oválných talířích s kouskem česnekového másla, které se lehce rozpůstí.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Steak z hovězí kotlety

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena