Steak s novým bramborem

Recept z vepřové krkovičky vonící kořením.


3.059x
35 min

Postup přípravy

Nejprve si odkostíme, opláchneme a zlehka naklepeme plátky vepřové krkovičky. Maso posypeme kořením na steak a zakapeme olivovým olejem. Asi hodinu necháme maso v chladu uležet.

Oškrábeme si nové brambory a chvíli je necháme namočené ve studené vodě. Pak vodu slijeme, dolijeme čerstvou a dáme brambory vařit. V době varu přidáme kmín a sůl. Pokud k bramborám dáme trochu másla, nebude nám voda přetékat.

Spolu s počátkem přípravy brambor si dobře nahřejeme vyšší pánev na úpravu steaků. Na rozpálenou pánev vložíme naložené plátky masa a opečeme. Po otočení masa pánev přikryjeme poklicí a necháme na kamnech dopékat. V přikryté pánvi tak bude maso připraveno zároveň s bramborami.

Při servírování brambor a masa zatím do výpeku na pánev přidáme máslo, přilijeme mléko a promícháme. Vznikne tak výborná omáčka, kterou nakonec podléváme zčásti brambory i maso na talíři.

Steak s novým bramborem doplníme čerstvou zeleninou a různými dresinky.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Steak s novým bramborem

Zpět na recept