Steak s novým bramborem

Recept z vepřové krkovičky vonící kořením.


3.059x
35 min

Ingredience

1 lžičkasůl
1 lžičkakmín
4 plátkyvepřová krkovička

omáčka

1 lžícemáslo
1 dlmléko

příloha

8-10 ksbrambory
čerstvá zelenina

marináda

3 lžíceolivový olej
4 lžičkykoření na steak

Postup přípravy

Nejprve si odkostíme, opláchneme a zlehka naklepeme plátky vepřové krkovičky. Maso posypeme kořením na steak a zakapeme olivovým olejem. Asi hodinu necháme maso v chladu uležet. Oškrábeme si nové brambory a chvíli je necháme namočené ve studené vodě. Pak vodu slijeme, dolijeme čerstvou a dáme brambory vařit. V době varu přidáme kmín a sůl. Pokud k bramborám dáme trochu másla, nebude nám voda přetékat. Spolu s počátkem přípravy brambor si dobře nahřejeme vyšší pánev na úpravu steaků. Na rozpálenou pánev vložíme naložené plátky masa a opečeme. Po otočení masa pánev přikryjeme poklicí a necháme na kamnech dopékat. V přikryté pánvi tak bude maso připraveno zároveň s bramborami. Při servírování brambor a masa zatím do výpeku na pánev přidáme máslo, přilijeme mléko a promícháme. Vznikne tak výborná omáčka, kterou nakonec podléváme zčásti brambory i maso na talíři. Steak s novým bramborem doplníme čerstvou zeleninou a různými dresinky.
user-icon

autor Stáňa

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Steak s novým bramborem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena