Steak s bílou ředkví

Vepřové maso lze doplnit bílou ředkví - získá jemně kořeněnou chuť.


3.45x
25 min

Postup přípravy

Maso očistíme, opláchneme, nakrájíme na silnější plátky a kraje nařízneme. Tupou stranou nože je "naklepeme".

Plátky posypeme kořením na steak, mletou chilli papričkou s česnekem, zakapeme polosladkou sójovou omáčkou a olivovým olejem. Necháme je chvíli uležet.

Na rozehřátou pánev s poklicí vložíme připravené maso a přikryjeme. Asi po 5-ti minutách maso otočíme a na plátky poklademe nakrájenou ředkev. Kolem nasypeme na proužky nakrájenou cibuli, vše zasypeme kari kořením a opět přikryjeme poklicí. Po krátké chvíli podlijeme mírně vodou.

Maso pečeme krátce, celkem asi 10 - 15 minut.

Mezitím si usmažíme ve fritovacím hrnci hranolky.

Steak s bílou ředkví servírujeme s hranolky a doplňujeme čerstvou zeleninou a dresinky podle chuti.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Steak s bílou ředkví

Zpět na recept