Vaření.czReceptyŠťavnatý řízek z trouby

Šťavnatý řízek z trouby

Recept na pečené řízky předem marinované. I když jsou řízky pečené v troubě, nejsou suché díky marinádě a výborně zachutnají s bramborovou přílohou nebo čerstvým chlebem.


4.5102x
60 min
7×

Ingredience

4 ksvepřové řízky

marináda

2 stroužkyčesnek
2 ksvejce
6 lžickysaná smetana
1 lžícedijonská hořčice

podle chuti

sůl
citronová šťáva
mletý černý pepř

podle potřeby

máslo

na obalení

strouhanka

Postup přípravy

Vepřové maso, můžeme použít i kuřecí maso, nejprve opláchneme a dobře osušíme. Řízky osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a naklepeme. Vejce rozšleháme a promícháme se smetanou, prolisovaným česnekem a dijonskou hořčicí. Plátky masa naložíme do marinády a necháme přes noc v lednici. Řízky postupně vytahujeme z marinády a obalujeme ve strouhance. Plech vyložíme pečícím papírem a rozložíme řízky. Na každý řízek položíme dva slabé plátečky másla. Řízky pečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 200 °C a nezapomeneme obrátit. Šťavnaté řízky podáváme s bramborovou přílohou nebo zeleninovým salátem k hlavnímu chodu.
user-icon

autor Samman

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Šťavnatý řízek z trouby

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena