Šťavnatý řízek z trouby

Recept na pečené řízky předem marinované. I když jsou řízky pečené v troubě, nejsou suché díky marinádě a výborně zachutnají s bramborovou přílohou nebo čerstvým chlebem.


4.5102x
60 min
7×

Postup přípravy

Vepřové maso, můžeme použít i kuřecí maso, nejprve opláchneme a dobře osušíme. Řízky osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a naklepeme.

Vejce rozšleháme a promícháme se smetanou, prolisovaným česnekem a dijonskou hořčicí. Plátky masa naložíme do marinády a necháme přes noc v lednici. Řízky postupně vytahujeme z marinády a obalujeme ve strouhance.

Plech vyložíme pečícím papírem a rozložíme řízky. Na každý řízek položíme dva slabé plátečky másla. Řízky pečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 200 °C a nezapomeneme obrátit.

Šťavnaté řízky podáváme s bramborovou přílohou nebo zeleninovým salátem k hlavnímu chodu.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Šťavnatý řízek z trouby

Zpět na recept