Vaření.czReceptyŠťavnaté plátky na medovém pivu

Šťavnaté plátky na medovém pivu

Vepřové maso ve spojení s medem je vždycky vynikající. Tento recept rozhodně stojí za vyzkoušení.


4.420x
75 min
1×

Ingredience

100 mlmed
250 ghnědý přírodní cukr
6 ksvepřový plátek
300 mlpivo Velkopopovický kozel (tmavý)

podle chuti

sůl
mletý pepř

Postup přípravy

Pivo, med a cukr smícháme a uvedeme do varu, zeslabíme a na mírném plameni svařujeme asi na polovinu objemu, až směs jakoby zesirupovatí. Troubu předehřejeme na 200 °C. Plátky masa osolíme a opepříme, pečeme 20 minut. Pak teplotu v troubě stáhneme na 160 °C, maso potřeme třemi čtvrtinami marinády. Dáme zpět do trouby na dalších 40 - 50 minut, maso by mělo by být pěkně propečené, krásně lesklé a na povrchu zkaramelizované. Během pečení maso často potíráme zbylou marinádou. Po upečení dáme maso stranou, do pekáčku vlijeme ještě zbylou marinádu, můžeme zastříknout trochou vody a na plotýnce vyvaříme na hustou šťávu. Šťavnaté plátky masa na medovém pivu na talíři přelijeme šťávou a podáváme nejlépe s bramborovou kaší.
user-icon

autor liddduska


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Šťavnaté plátky na medovém pivu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena