Vaření.czReceptyŠťavnatá mexická stehýnka

Šťavnatá mexická stehýnka

Zajímavá exotická chuť pro zpestření vašeho jídelníčku.


3.111x
90 min

Ingredience

1 stroužekčesnek
2 lžičkysůl
0.5 lžičkyoregano
0.5 lžičkymletá skořice
0.4 hrnkucitronová šťáva
0.5 lžičkymletý kmín
1 hrnekpomerančová šťáva
1 lžícemletá sladká paprika
0.5 lžičkymletý hřebíček
0.5 lžičkymletý černý pepř
4 kskuřecí stehno

Postup přípravy

Příprava marinády: Smícháme citronovou a pomerančovou šťávu, česnek, papriku, oregano, kmín, hřebíček, skořici, sůl a pepř. Marinádou zalijeme omytá kuřecí stehna a necháme odležet v lednici přes noc nebo alespoň 6 - 8 hodin. Během marinování nejméně jednou obrátíme. Připravíme si 4 kusy alobalu a do každého položíme 1 stehno, marinádu rovnoměrně rozdělíme a zalijeme jí maso v alobalu. Balíčky pečlivě zabalíme, aby marináda nevytékala. Vodu v hrnci přivedeme k varu, balíčky s kuřetem dáme na pařák a stáhneme plamen, aby se voda vařila jen mírně. Kuře vaříme v páře asi 1,5 hodiny. Průběžně kontrolujeme množství vody v hrnci pod pařákem a podle potřeby doléváme. Šťavnatá mexická stehýnka podáváme třeba s opékanými brambory.
user-icon

autor liddduska


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Šťavnatá mexická stehýnka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Mexická

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena