Vynikající recept na vepřovou krkovičku s bylinkami.
Hodnocení
4.6
/ 5 (29x)
Doba přípravy
75 min
Ingredience
2-3 stroužky
česnek
3 lžíce
sádlo
1 ks
cibule
1.5 dl
světlé pivo
400 g
krkovička bez kosti
podle chuti
sůl
čerstvý zázvor
směs čerstvých bylinek
Postup přípravy
Vykostěnou vepřovou krkovičku nakrájíme na kostky a dáme je do misky. Přidáme najemno posekané bylinky, osolíme, přisypeme nadrobno nakrájený čerstvý zázvor, prolisovaný česnek a všechno zalijeme pivem. Dáme do chladničky odležet na 2 - 4 hodiny.
Rozehřejeme sádlo a opražíme na něm nadrobno nakrájenou cibulku. Přidáme maso a dusíme ve vlastní šťávě doměkka.
Starodávnou vepřovou krkovičku podáváme s pečenými nebo uvařenými bramborami.