Vaření.czReceptyStaročeský bramborový trhanec

Staročeský bramborový trhanec

Výborné jako příloha nebo jako samostatný pokrm.


4.621x
45 min
1×

Postup přípravy

Brambory ve slupce uvaříme, oloupeme a studené jemně nastrouháme. Nemačkáme je, ale volně je rozložíme na vále, aby trošku proschly. Zasypeme je moukou, osolíme a jen protřeseme. Nemačkáme je a ani je nespojíme v těsto. Do vymazaného pekáče dáme vrstvu bramborové drobenky, pokropíme tukem, zasypeme uzeninou nakrájenou na nudličky, sekanou petrželkou a tak pokračujeme v dalších vrstvách. Končíme bramborovou drobenkou, pokropíme zbývajícím tukem a třesenec zprudka dočervena upečeme. Upečený bramborový trhanec nakrájíme na čtverce. Podáváme třeba jen se zeleninovým salátem nebo jako přílohu ke kapustě, špenátu a jiné zelenině.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Staročeský bramborový trhanec

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena