Ne zrovna nejlevnější jídlo, ale jednou za čas si ho dopřát můžeme. Recept na česnekové roštěnky ve smetaně.
Hodnocení
2.8
/ 5 (102x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
1 stroužek
česnek
sůl
1.5 lžíce
máslo
250 ml
kysaná smetana
2 lžičky
hladká mouka
4 plátky
hovězí roštěná
Postup přípravy
Česnek oloupeme a utřeme.
Roštěnky naklepeme, osolíme, lehce zaprášíme moukou a z jedné strany opečeme na másle. Horní stranu potřeme česnekem, mírně podlijeme a dusíme doměkka.
Když je maso téměř měkké, vlijeme smetanu rozmíchanou se zbylou hladkou moukou a ještě chvíli dusíme.
Staročeské roštěnky podáváme s nadýchaným houskovým knedlíkem.