Kachnu podáváme s omáčkou, kterou jsme zjemnili smetanou a koprem. Omáčku můžeme vylepšit hořčicí.
Hodnocení
3.0
/ 5 (687x)
Doba přípravy
120 min
Chutnalo
1x
Ingredience
- -
cukr
- -
sůl
- -
máslo
- -
ocet
2 ks
cibule
2 dl
smetana
- -
sádlo
- -
kopr
- -
hladká mouka
1 ks
kachna
- -
mletý pepř
250 g
houby
- -
bobkový list
Postup přípravy
Kachnu zbavíme křídel, naporcujeme ji na 10 dílů, páteř a klouby odsekneme. V kastrolu osmahneme cibuli, zalijeme 3 dl vody, přidáme bobkový list, kachnu přiklopíme a dusíme doměkka. Hotovou ji vyndáme, mouku rozmícháme se smetanou, povaříme, vyndáme listy, přidáme cukr, ocet, sůl, kopr a povaříme. Houby pokrájíme, na másle je osmahneme, osolíme a vložíme do omáčky, kachnu také a s kynutými knedlíky podáváme.