Staročeská kachna

Kachnu podáváme s omáčkou, kterou jsme zjemnili smetanou a koprem. Omáčku můžeme vylepšit hořčicí.


3.0687x
120 min
1×

Postup přípravy

Kachnu zbavíme křídel, naporcujeme ji na 10 dílů, páteř a klouby odsekneme. V kastrolu osmahneme cibuli, zalijeme 3 dl vody, přidáme bobkový list, kachnu přiklopíme a dusíme doměkka. Hotovou ji vyndáme, mouku rozmícháme se smetanou, povaříme, vyndáme listy, přidáme cukr, ocet, sůl, kopr a povaříme. Houby pokrájíme, na másle je osmahneme, osolíme a vložíme do omáčky, kachnu také a s kynutými knedlíky podáváme.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Staročeská kachna

Zpět na recept