Staročeská kachna

Kachnu podáváme s omáčkou, kterou jsme zjemnili smetanou a koprem. Omáčku můžeme vylepšit hořčicí.


3.0687x
120 min
1×

Postup přípravy

Kachnu zbavíme křídel, naporcujeme ji na 10 dílů, páteř a klouby odsekneme. V kastrolu osmahneme cibuli, zalijeme 3 dl vody, přidáme bobkový list, kachnu přiklopíme a dusíme doměkka. Hotovou ji vyndáme, mouku rozmícháme se smetanou, povaříme, vyndáme listy, přidáme cukr, ocet, sůl, kopr a povaříme. Houby pokrájíme, na másle je osmahneme, osolíme a vložíme do omáčky, kachnu také a s kynutými knedlíky podáváme.
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Staročeská kachna

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena