Staročeská chlebová polévka s houbami

Neobyčejně chuťově vynikající polévka, jak se kdysi dělávala.


4.823x
35 min
2×

Postup přípravy

Sušené houby namočíme do mléka, kde je necháme přibližně 2 hodiny. Potom je necháme odkapat a nakrájíme je nadrobno.

Nakrájíme ztvrdlý chleba a dáme ho do vlažné vody spolu se solí, kmínem a polovinou kostky bujonu. Rozvařený chleba prolisujeme, doplníme houby a povaříme. Zalijeme mlékem, rozmícháme vejce a přidáme máslo.

Před podáváním ozdobíme staročeskou chlebovou polévku s houbami nasekanou pažitkou.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Staročeská chlebová polévka s houbami

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká