Cibuli si nakrájíme nadrobno, česnek na plátky. Obojí společně s pepřem vložíme do pečícího pytlíku. Kuře osolíme podle chuti a můžeme i lehce potřít grilovacím kořením. Také vložíme do pečícího pytlíku.
V misce bokem smícháme pivo s chilli omáčkou a 2 lžícemi grilovacího koření. Musíme pořádně promíchat, aby se chilli omáčka co nejvíce spojila s pivem. Tuto směs vlijeme do pytle, který zavážeme. Dbáme na to, aby nyní bylo v pytli méně vzduchu.
Celou směs opatrně promícháme a vložíme na plechu do trouby. Pečeme na 180 °C minimálně hodinu. Občas pytlíkek zataháme, aby se ingredience lehce promíchaly.
Štamgastovo kuře v pytli podáváme s přílohou dle vlastního výběru, mohou být brambory, hranolky, rýže, chleba.