Srnčí ragú na víně

Pokud se vám podaří koupit srnčí správně ošetřené a ze známého zdroje, potom tato úprava je něco, blížícího se kuchařskému zázraku.


4.118x
60 min
1×

Ingredience

50 gcukr
50 golej
40 gsůl
0.5 dlocet
100 gcibule
100 gceler
50 gcitron
100 gmrkev
100 gpetržel
100 grajčatový protlak
150 gperník na strouhání
2.5 dlčervené víno
100 gšvestková povidla
100 gbrusinkový kompot
1500 gsrnčí přední bez kosti

podle chuti

jalovec
bobkový list
nové koření
celý pepř

Postup přípravy

Srnčí plec vykostíme, odblaníme, opláchneme a nakrájíme na drobné kostičky. Očištěnou cibuli a kořenovou zeleninu společně s cukrem a divokým kořením restujeme na oleji dozlatova. Přidáme rajčatový protlak, ocet, na plátky nakrájený citron a maso. Orestujeme, podlijeme vývarem a pod poklicí dusíme doměkka. Po změknutí maso vyjmeme. Šťávu zahustíme nastrouhaným perníkem. Přidáme švestková povidla, brusinkový kompot a povaříme. Hotovou omáčku přecedíme přes jemný cedník. Srnčí ragú ochutíme a na závěr přidáme červené víno. Srnčí ragú na víně podáváme teplé. Jako příloha se hodí Karlovarský knedlík, smažené bramborové krokety nebo bílé pečivo, ale já si k tomu dělám knedlík gurmánský.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Srnčí ragú na víně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena