Srnčí medailonky na ananasu

Milujete zvěřinu? Pak vyzkoušejte tento jednoduchý recept. Srnčí panenka dušená s ananasem.


3.1146x
45 min
3×

Postup přípravy

Podle potřeby maso očistíme. Nakrájíme jej na medailonky, okořeníme směsí divočina, opepříme a lehce osolíme. Podle chuti můžeme přidat ještě mletý jalovec. Maso necháme asi 5 minut uležet. Jestli máme čas, můžeme maso zakápnout olejem a naložit ho přímo do oleje a nechat v lednici hodinku nebo přes noc. Maso krásně zkřehne.

Ananasovou konzervu otevřeme. Šťávu si slijeme stranou a kolečka překrojíme na poloviny.

V pánvi (s poklicí) rozpálíme olej a maso zprudka orestujeme. Podlijeme polovinou šťávy z ananasu, přidáme máslo a necháme osmahnout. Pak do hrnce vložíme půlkolečka ananasu, přikryjeme poklicí a necháme dusit doměkka. Podle potřeby podléváme ananasovou šťávou. Maso by ale mělo být za chvilku hotové.

V troše vody si rozmícháme solamyl. Když je maso měkké, omáčku zahustíme solamylem a necháme už jen lehce provařit.

Hotové medailonky servírujeme přeložené ananasem a přelité omáčkou. Vhodnou přílohou jsou hranolky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Srnčí medailonky na ananasu

Zpět na recept