Srnčí kostky na víně

Srnčí kostky dušené na červeném víně, ochucené kořenící směsí divočina.


4.860x
90 min
5×

Ingredience

5 dkgcibule
2 dlčervené víno
15 dkgkořenová zelenina
700 gsrnčí kýta

podle potřeby

olej
vývar
instantní jíška

podle chuti

sůl
2 lžičkykořenící směs

Postup přípravy

Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme. Celer, mrkev a petržel očistíme a nastrouháme najemno. Na oleji necháme zrůžovět cibulku, vložíme maso a orestujeme. Když se maso "zatáhne", přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu a ještě asi 2 minuty opékáme. Směs zasypeme kořenícím přípravkem "divočina", osolíme a podlijeme vínem a vývarem. Dusíme na mírném ohni pod pokličkou doměkka. Podle potřeby můžeme omáčku zahustit instantní jíškou. Srnčí maso dušené na víně podáváme s bramborovým knedlíkem nebo noky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Srnčí kostky na víně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena