Srnčí játra ve smetanové omáčce

Recept na divoká smetanová játra.


2.9890x
45 min

Ingredience

50 gslanina
sůl
1 dlvývar
5 dlmléko
1 lžícevíno
125 mlkysaná smetana
citronová šťáva
mletý černý pepř
500 gsrnčí játra

Postup přípravy

Játra naložíme na několik hodin do mléka. Pak je vyjmeme, otřeme suchou utěrkou, stáhneme z nich blánu a protkneme je nudličkami slaniny.

Na rozpáleném omastku játra rychle z obou stran opečeme, zalijeme vývarem a podusíme doměkka. Když jsou srnčí játra měkká, zalijeme je smetanou a citrónovou šťávou a ještě chvíli podusíme. Srnčí játra ve smetanové omáčce dochutíme solí, pepřem a vínem.

Srnčí játra ve smetanové omáčce podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými brambory.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Srnčí játra ve smetanové omáčce

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.