Vaření.czReceptySrnčí játra ve smetanové omáčce

Srnčí játra ve smetanové omáčce

Recept na divoká smetanová játra.


2.9890x
45 min

Ingredience

50 gslanina
sůl
1 dlvývar
5 dlmléko
1 lžícevíno
125 mlkysaná smetana
citronová šťáva
mletý černý pepř
500 gsrnčí játra

Postup přípravy

Játra naložíme na několik hodin do mléka. Pak je vyjmeme, otřeme suchou utěrkou, stáhneme z nich blánu a protkneme je nudličkami slaniny. Na rozpáleném omastku játra rychle z obou stran opečeme, zalijeme vývarem a podusíme doměkka. Když jsou srnčí játra měkká, zalijeme je smetanou a citrónovou šťávou a ještě chvíli podusíme. Srnčí játra ve smetanové omáčce dochutíme solí, pepřem a vínem. Srnčí játra ve smetanové omáčce podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými brambory.
user-icon

autor 59

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Srnčí játra ve smetanové omáčce

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena