Srnčí játra na švestkách

Pokud máte rádi zvěřinu, pochutnáte si jistě i na takto připravených játrech. Stačí jen otevřít švestkový kompot a pustit se do přípravy receptu.


3.1112x
45 min
1×

Postup přípravy

Játra omyjeme a nakrájíme na plátky.

Vložíme je na rozpálený olej a opečeme. Po otočení přidáme na dlouho pokrájenou cibuli a kompotované švestky a proužky anglické slaniny. Osolíme, opepříme, přidáme tymián (pokud máme, tak koření "na divočinu") a přikryjeme poklicí. Průběžně játra podléváme šťávou z kompotu.

Podáváme s bramborovou kaší a zdobíme brusinkami (můžeme kompotem červeného rybízu) a šlehačkou.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Srnčí játra na švestkách

Zpět na recept