Srnčí hřbet s mandlemi

Sváteční moučník. Vynikající hřbet z těsta s citrusovou kůrou, čokoládou a ořechy zdobený marmeládou, polevou a mandlemi.


3.180x
90 min

Postup přípravy

Čokoládu a ořechy nastrouháme a kůru nasekáme nadrobno. Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Hřbet vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.

Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Přidáme čokoládu, kůru, ořechy, strouhanku a promícháme. Z bílků ušleháme pevný sníh, který lehce vmícháme do těsta.

Těsto nalijeme do hřbetu a pečeme asi 45 minut ve vyhřáté troubě. Pak jej nechámevy chladit.

Do důlku v upečeného hřbetu dáme rybízovou marmeládu, polijeme čokoládovou polevou (čokoláda na vaření s 1-2 lžícemi vody) a na celý povrch zastrkáme proužky oloupaných mandlí.
user-icon

autor Havlice


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Srnčí hřbet s mandlemi

Zpět na recept