Srdíčka z perníku

Hnědě zabarvené srdíčka na stromeček nebo rovnou do pusy. Recept na jemné perníkové cukroví.


3.73x
60 min

Postup přípravy

Máslo, med, cukr, koření a kakao vložíme do hrnce a společně zahříváme a mícháme, dokud se cukr nerozpustí, potom necháme hmotu vychladnout.

Hladkou mouku prosejeme s práškem do pečiva a solí, přidáme vejce, medovou hmotu, promícháme a vypracujeme hladké těsto. Připravené těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme přes noc odpočívat.

Troubu předehřejeme na 180 °C a plech vyložíme pečícím papírem. Z těsta vyválíme srdíčka, potřeme je rozšlehaným žloutkem a pečeme asi 20 minut ve vyhřáté troubě.

Srdíčka z perníku podáváme jako voňavé perníkové cukroví k různým příležitostem.
user-icon

autor Zdenka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Srdíčka z perníku

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty