Špízy ze Slavonie

Pochoutka přímo z Chorvatska. Jednoduchý recept.


3.01044x
75 min
1×

Postup přípravy

Vepřové i hovězí maso odblaníme a nakrájíme na stejně veliké kousky. Rajčata a cibuli nakrájíme na plátky, papriky na širší proužky.

Maso a zeleninu střídavě navrstvíme do hlubší misky, osolíme a ochutíme mletou paprikou a pepřem. Vše zakapeme olejem a bílým vínem, misku zakryjeme a necháme odležet asi 5 hodin. Čím déle maso necháme naložené, tím křehčí bude.

Uleželé maso a zeleninu napíchneme spolu s nakrájenou slaninou na grilovací jehly. Špízy ze Slavonie pečeme na grilu nebo na pánvi.

Špízy ze Slavonie podáváme s brambory, kaší, hranolky nebo jen čerstvým pečivem.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Špízy ze Slavonie

Zpět na recept