Špízy ze Slavonie

Pochoutka přímo z Chorvatska. Jednoduchý recept.


3.01044x
75 min
1×

Ingredience

2 kspaprika
4 kscibule
3 ksrajče
0.5 dlbílé víno
50 ganglická slanina
250 ghovězí maso
250 gvepřová kýta

podle chuti

sůl
mletý pepř
mletá sladká paprika

podle potřeby

olivový olej

Postup přípravy

Vepřové i hovězí maso odblaníme a nakrájíme na stejně veliké kousky. Rajčata a cibuli nakrájíme na plátky, papriky na širší proužky. Maso a zeleninu střídavě navrstvíme do hlubší misky, osolíme a ochutíme mletou paprikou a pepřem. Vše zakapeme olejem a bílým vínem, misku zakryjeme a necháme odležet asi 5 hodin. Čím déle maso necháme naložené, tím křehčí bude. Uleželé maso a zeleninu napíchneme spolu s nakrájenou slaninou na grilovací jehly. Špízy ze Slavonie pečeme na grilu nebo na pánvi. Špízy ze Slavonie podáváme s brambory, kaší, hranolky nebo jen čerstvým pečivem.
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Špízy ze Slavonie

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena