Recept na vepřové špízy z panenské svíčkové s chutí bazalkového pesta a sýru.
150 ml | světlé pivo |
50-70 g | tvrdý sýr |
500 g | vepřová panenka |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý černý pepř | |
podle potřeby | |
máslo | |
bazalkové pesto |
Vepřovou panenku omyjeme, osušíme a podélně nařízneme, tak aby vznikl podélný plát. Maso osolíme, opepříme a naklepeme. Plát z jedné strany potřeme pestem a posypeme nastrouhaným sýrem. Pomocí potravinové fólie panenku svineme do dlouhého válečku a necháme asi 20 minut odležet v chladu. Ze svinuté naplněné panenky nakrájíme asi 1,5 cm silné špalíčky, které napícháme na grilovací jehly. Takto připravené špízy vložíme do tukem vymazaného pekáčku a pečeme při 200 °C doměkka. Během pečení maso podléváme pivem a vypečenou šťávou. Špízy z vepřové panenky na pivu podáváme s rýží nebo opečeným bramborem.
Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček
Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než o víkendu se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.
autor Jarka-P
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.