Špízy z vepřové panenky na pivu

Recept na vepřové špízy z panenské svíčkové s chutí bazalkového pesta a sýru.


4.854x
45 min
13×

Postup přípravy

Vepřovou panenku omyjeme, osušíme a podélně nařízneme, tak aby vznikl podélný plát. Maso osolíme, opepříme a naklepeme. Plát z jedné strany potřeme pestem a posypeme nastrouhaným sýrem. Pomocí potravinové fólie panenku svineme do dlouhého válečku a necháme asi 20 minut odležet v chladu. Ze svinuté naplněné panenky nakrájíme asi 1,5 cm silné špalíčky, které napícháme na grilovací jehly. Takto připravené špízy vložíme do tukem vymazaného pekáčku a pečeme při 200 °C doměkka. Během pečení maso podléváme pivem a vypečenou šťávou. Špízy z vepřové panenky na pivu podáváme s rýží nebo opečeným bramborem.


Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček


Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než o víkendu se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.


Pečeme


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Špízy z vepřové panenky na pivu

Zpět na recept