Špízy v řízku

Špíz i se špejlí zamotaný v plátku masa, obalený a usmažený jako řízek.


4.522x
60 min

Postup přípravy

Maso na řízky,může být vepřové, kuřecí nebo krůtí nakrájíme na větší plátky. Naklepeme je, osolíme a potřeme lehce hořčicí. Na dřevěnou špejli napichujeme střídavě kousky anglické slaniny, kolečka cibule, klobásky, na kostky nakrájený sýr a barevnou papriku. Špíz položíme na připravené plátky, zatočíme a dobře obalíme v mouce se sekanou zelenou petrželkou, vejci a ve strouhance. Špízy v řízku dozlatova smažíme nejlépe ve fritéze. Špízy v řízku podáváme i se špejlí. Ta jde lehce vytáhnout. Jako příloha jsou dobré brambory v jakékoliv podobě nebo bramborový salát.
user-icon

autor konko

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Špízy v řízku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena