Špičková domácí paštika

Vynikající recept na domácí paštiku do skleniček.


4.3211x
150 min
10×

Ingredience

3 ksvejce
1 sklenkamléko
500 gcibule
4 lžícehladká mouka
1 kgvepřová syrová játra
2 kgvařené vepřové maso

podle chuti

sůl
cukr moučka
nové koření
mletá skořice
mletý pepř
citronová kůra
muškátový květ
strouhaný muškátový oříšek

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Tučné vepřové maso uvaříme a umeleme. Vepřová syrová játra také semeleme. Česnek oloupeme a utřeme.

Cibuli oloupeme, nasekáme a osmažíme na tuku.

Promícháme játra s vařeným masem a přidáme vejce, hladkou mouku, naběračku mléka a důkladně promícháme. Okořeníme pepřem, mletým novým kořením, česnekem, citronovou kůrou, muškátovým oříškem a květem, přidáme i trošku skořice a cukru. Podle chuti trochu osolíme.

Směs na špičkovou domácí paštiku naplníme do skleniček a hodinu vaříme.
user-icon

autor myšpulka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Špičková domácí paštika

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.