Špenátová polévka se ztraceným vejcem a uzeným lososem

Recept na luxusní a zároveň rychlou špenátovou polévku.


4.210x
20 min

Ingredience

1 špetkasůl
4 ksvejce
2 lžícemáslo
0.5 dlocet
1 kscibule
0.5 kostkymasox
1 špetkamletý pepř
1 lžícehladká mouka
200 glistový špenát
1 plátekuzený losos
250 mlsmetana 12%

Postup přípravy

Do hrnce dáme jemně nakrájenou menší cibulku a na másle nebo oleji osmažíme. Přidáme listový nebo 1 mražený špenát, zalijeme trochou vody, osolíme a asi 5 minut povaříme. Odstavíme, a ponorným mixérem dobře rozmixujeme. Špenátovou polévku dolijeme vodou na požadovanou hustotu.

Pak dobře promícháme smetanu se lžící hladké mouky a za stálého míchání naléváme do špenátové polévky. Dochutíme pepřem, solí, polévkovým kořením, případně vložíme kousek kostky masoxu, chvilku povaříme a odstavíme.

Připravíme si ztracené vejce: Do vroucí vody s octem jemně vyklopíme vejce a vaříme, dokud je bílek tuhý a žloutek ještě tekutý. Ztracené vejce máme hotové za cca 3 minuty. Pro méně zkušené se mi osvědčilo tvořítko na ztracená vejce. A jde to velmi snadno.

Špenátovou polévku nalijeme do talíře, vložíme ztracené vejce a podle chuti můžeme přidat malé kousky uzeného lososa. Je to vynikající pochoutka, ale jde to i bez něj.
user-icon

autor Jenda


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Špenátová polévka se ztraceným vejcem a uzeným lososem

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.