Špenát

Zdravé a chutné jídlo, po kterém budeme vypadat jako Pepek Námořník.


3.3251x
30 min
13×

Postup přípravy

Česnek oloupeme a prolisujeme. Do hrnce nalijeme trochu oleje a rozpálíme jej spolu s rozdrceným česnekem. Přidáme lžíci hladké mouky a mícháme, dokud mouka nezhnědne. Pak základ zalijeme hrníčkem vody a vložíme zmrzlý špenátový protlak. Špenát necháme asi 10 minut vařit a občas promícháme. Do hrníčku nalijeme mléko a přidáme lžíci a půl mouky. Důkladně rozkvrdláme, aby nevznikly hrudky a vlijeme do špenátu. Opět ho necháme po vařit. Rozkvrdláme si vajíčko a rovněž ho vlijeme do špenátu a promícháme. Pak už zbývá jen dochucení. Nejčastěji přidám sůl a vegetu (podravku). Hotový špenát podáváme s bramborovou kaší a volským okem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Špenát

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena