Špekáčky z masa

Tradiční uzenářský výrobek bez sóji.


4.746x
120 min

Postup přípravy

Hovězí a vepřové maso opakovaně semeleme. Postup opakujeme, dokud nám nevznikne hladká fáš. Při výrobě je velice důležité, aby teplota připravované směsi nestoupla nad 5 °C. Pokud teplota stoupne, tak nám fáš zešedne a výsledný produkt nebude mít tu správnou barvu. Proto při mletí pomalu přidáváme ledovou tříšť. Vzniklou směs dochutíme mletým pepřem a muškátovým oříškem. Do dochucené směsi vmícháme na větší kostičky nakrájenou slaninu bez kůže. V této fázi já osobně hodím kousek směsi na pánvičku, opeču a ochutnám. Podle druhu slaniny je někdy nutné ještě směs malinko osolit. Vzniklou masovou směs plníme do střívek a po 6 cm je svazujeme provázkem. Špekáčky z masa udíme teplým kouřem podle zkušeností s udírnou.
user-icon

autor tomik.pb

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Špekáčky z masa

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena