Špekáčky z masa

Tradiční uzenářský výrobek bez sóji.


4.746x
120 min

Postup přípravy

Hovězí a vepřové maso opakovaně semeleme. Postup opakujeme, dokud nám nevznikne hladká fáš. Při výrobě je velice důležité, aby teplota připravované směsi nestoupla nad 5 °C. Pokud teplota stoupne, tak nám fáš zešedne a výsledný produkt nebude mít tu správnou barvu. Proto při mletí pomalu přidáváme ledovou tříšť. Vzniklou směs dochutíme mletým pepřem a muškátovým oříškem. Do dochucené směsi vmícháme na větší kostičky nakrájenou slaninu bez kůže.

V této fázi já osobně hodím kousek směsi na pánvičku, opeču a ochutnám. Podle druhu slaniny je někdy nutné ještě směs malinko osolit.

Vzniklou masovou směs plníme do střívek a po 6 cm je svazujeme provázkem. Špekáčky z masa udíme teplým kouřem podle zkušeností s udírnou.
user-icon

autor tomik.pb


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Špekáčky z masa

Zpět na recept