Španělský ptáček z robi plátků

Dietní pokrm, ke kterému si můžeme udělat i vepřovou šťávu.


2.79x
45 min

Postup přípravy

Plátky robi masa osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, obložíme plátkem šunky, hranolkem kyselé okurky a čtvrtkou vařeného vajíčka. Neboli postupujeme jako klasicky u masa. Zajistíme párátkem, vložíme do pekáčku a krátce zapečeme.

Připravíme si vepřovou šťávu. Budeme potřebovat vepřové kosti nebo ořezy masa, nadrobno nakrájenou cibuli, trochu hladké mouky na jíšku, sůl a mletý černý pepř. Cibuli orestujeme dozlatova, přidáme kosti s ořezy a restujeme, zalijeme vodou a uvedeme do varu. Vydusíme skoro až na tuk, poté vše vyjmeme, zasypeme moukou a orestujeme. Zalijeme znovu vodou a provaříme, poté přecedíme a dochutíme solí a mletým černým pepřem.

Španělského ptáčka z robi plátků podáváme s rýží, bramborem, těstovinami. Ten kdo si nehlídá linii, může i kynutý knedlík.
user-icon

autor dasjana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Španělský ptáček z robi plátků

Zpět na recept