Španělský ptáček v rozletu

Jednoduchý recept na přípravu chutného španělského ptáčka trochu jinak.


4.230x
60 min
1×

Ingredience

2 plátkyslanina
2 ksvejce
1 kscibule
1 kspárek
1 kostkamasox
2 lžíceplnotučná hořčice
3 lžícehladká mouka
1 kssterilovaná okurka
500 gvepřové maso
3 lžícetmavá jíška

podle potřeby

olej
studená voda

podle chuti

sůl
maggi
mletý černý pepř

Postup přípravy

Vepřové maso naklepeme, osolíme a lehce opepříme. Kupuji vepřové kostky na guláš. Velkou cibuli nakrájíme nadrobno. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme. Slaninu a sterilovanou okurku nakrájíme na kousky. Párek nakrájíme na kolečka.

Na oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibuli a potom k ní přihodíme maso a osmahneme. Přidáme plnotučnou hořčici, vše promícháme a přilijeme asi 1 litr horké vody a vaříme, dokud není maso měkké. Když nám maso změkne, tak do omáčky přihodíme pokrájená vejce, slaninu, okurku, párek a masox. Povaříme asi 15 minut.

Potom smícháme studenou vodu s 3 lžícemi hladké mouky, nalijeme do omáčky a povaříme dalších 10 minut. Pro tmavší vzhled omáčky ještě přidávám asi 3 polévkové lžíce tmavé instantní jíšky, ale nemusí být. Omáčku ještě dosolíme a dochutíme maggi.

Španělského ptáčka v rozletu podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Španělský ptáček v rozletu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena