Španělský ptáček v rozletu

Jednoduchý recept na přípravu chutného španělského ptáčka trochu jinak.


4.230x
60 min
1×

Postup přípravy

Vepřové maso naklepeme, osolíme a lehce opepříme. Kupuji vepřové kostky na guláš. Velkou cibuli nakrájíme nadrobno. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme. Slaninu a sterilovanou okurku nakrájíme na kousky. Párek nakrájíme na kolečka.

Na oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibuli a potom k ní přihodíme maso a osmahneme. Přidáme plnotučnou hořčici, vše promícháme a přilijeme asi 1 litr horké vody a vaříme, dokud není maso měkké. Když nám maso změkne, tak do omáčky přihodíme pokrájená vejce, slaninu, okurku, párek a masox. Povaříme asi 15 minut.

Potom smícháme studenou vodu s 3 lžícemi hladké mouky, nalijeme do omáčky a povaříme dalších 10 minut. Pro tmavší vzhled omáčky ještě přidávám asi 3 polévkové lžíce tmavé instantní jíšky, ale nemusí být. Omáčku ještě dosolíme a dochutíme maggi.

Španělského ptáčka v rozletu podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Španělský ptáček v rozletu

Zpět na recept