Španělský ptáček s výbornou omáčkou

Osvědčený recept na výborný a rychlý ptáček s omáčkou.


4.525x
75 min
2×

Ingredience

100 mlolej
1 kscibule
4 kshovězí plátek

náplň

2 ksvejce
1 kscibule
1 kspárek
2 kssterilovaná okurka

na potření

plnotučná hořčice

podle potřeby

tmavá jíška

Postup přípravy

Troubu zapneme na maximum. Hovězí nebo vepřové maso důkladně rozklepeme, osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí. Okurky, uvařená vejce, párek nebo špek a cibuli pokrájíme na čtvrtky, dáme na maso, zabalíme a sepneme párátkem. Pekáček vysypeme na jemno nakrájenou cibuli a zalijeme olejem.

Ptáčky vložíme na 10 minut do vyhřáté trouby a poté snížíme na 150 °C a pečeme 45 minut. Hotové ptáčky dáme stranou a cibuli s olejem dáme do hrnce. Až cibule zhnědne, zalijeme trochou vody a zahustíme jíškou. Osolíme, opepříme a přidáme lžičku hořčice. Do omáčky můžeme přidat i nakrájenou okurku a vejce.

Španělský ptáček nejlépe chutná s rýží nebo bramborem.
user-icon

autor ivisek39


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Španělský ptáček s výbornou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.