Španělský ptáček podle paní domácí

Recept na tmavé maso s jemnou šťávou, ve které se musí oddělovat tuk od vody.


4.04x
120 min

Ingredience

2 kscibule
1 lvoda
3 lžíceplnotučná hořčice
2 lžícehladká mouka
4 lžíceolej na smažení
500 ghovězí zadní maso

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

náplň

1 ksvejce
4 plátkyanglická slanina
1 kssterilované okurky

Postup přípravy

Maso (nejlépe hovězí kýtu) si nakrájíme na plátky o hmotnosti asi 120 g, řádně rozklepeme, okořeníme solí a pepřem, potřeme hořčicí. Na potřený povrch klademe vždy plátek slaniny, 1/4 okurku a 1/4 vejce natvrdo, zabalíme a buď spíchneme párátkem nebo ovážeme režnou nití.

Na oleji orestujeme cibuli nakrájenou nadrobno a následně i zabalené závitky ze všech stran. Podlijeme vodou a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu restujeme tak dlouho, až z ní zůstane jen tuk, poté zaprášíme moukou, orestujeme, podlijeme vodou a povaříme asi 10 minut. Pak šťávu přecedíme a dochutíme solí a mletým pepřem. Správně uvařenou šťávu poznáme tak, že se rovnoměrně odděluje tuk od vody (sametový povlak).

Španělského ptáčka podle paní domácí podáváme s dušenou rýží. Pokrm je vhodný k červenému vínu.
user-icon

autor pekdanecek


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Španělský ptáček podle paní domácí

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká