Recept na tradičný židovský dortový korpus.
12 lžic | cukr |
sůl | |
12 ks | vejce |
12 lžic | mouka |
vanilkový cukr | |
rostlinný tuk nebo husí sádlo |
Vejce utřeme s cukrem a vanilinovým cukrem do zhoustnutí, pak přidáváme po lžících osolenou mouku. Důkladně rozmícháme a těsto vlijeme do vymaštěné a moukou vysypané dortové formy. Pečeme zvolna při 150 °C asi 45 minut.
Upečený chlebíček pocukrujeme, nebo ozdobíme podle vlastní fantazie.
Španělský chlebíček je recept ze španělského gastronomického dědictví. Dnes již tento recept známe po celém světě a jako dortový korpus se vyskytuje například na svatbách a křtinách.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena