Španělský chlebíček

Recept na tradičný židovský dortový korpus.


3.0802x
60 min

Postup přípravy

Vejce utřeme s cukrem a vanilinovým cukrem do zhoustnutí, pak přidáváme po lžících osolenou mouku. Důkladně rozmícháme a těsto vlijeme do vymaštěné a moukou vysypané dortové formy. Pečeme zvolna při 150 °C asi 45 minut.


Upečený chlebíček pocukrujeme, nebo ozdobíme podle vlastní fantazie.


Španělský chlebíček je recept ze španělského gastronomického dědictví. Dnes již tento recept známe po celém světě a jako dortový korpus se vyskytuje například na svatbách a křtinách.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Španělský chlebíček

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Španělská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.