Vaření.czReceptyŠpanělská bramborová tortilla

Španělská bramborová tortilla

Vaječná omeleta s plátky brambor zalitá rajčatovou omáčkou.


4.316x
45 min
2×

Ingredience

2 lžičkysůl
75 mlvývar
3 ksvejce
500 gbrambory
1 lžícebylinky
4 lžíceolivový olej
0.5 lžičkymletý bílý pepř
1 svazečekjarní cibulka

omáčka

2 stroužkyčesnek
1 lžíceolej
1 lžičkasůl
200 grajčata
0.5 lžičkymletý bílý pepř
50 mldrůbeží vývar

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a plátky brambor opečeme z obou stran. Pak zalijeme vývarem, osolíme a necháme dusit skoro doměkka. Pak je odstavíme a necháme částečně vychladnout. Vejce smícháme s nadrobno nakrájenou cibulkou. Do vaječné směsi vmícháme brambory, dochutíme solí, pepřem a nasekanými bylinkami (pažitka, bazalka). Směs nalijeme na pánev s rozpáleným olejem, přiklopíme pokličkou a opékáme na mírném plameni asi 8 minut. Pak tortillu obrátíme a z druhé strany opékáme asi 3 minuty. Rozkrájíme na troúhelníky a udržujeme teplou. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek drobně usekáme a s rajčaty orestujeme na oleji. Poté zalijeme vývarem, lehce provaříme a dochutíme solí i pepřem. Tortilly rozdělíme na talíře a přeléváme je rajčatovou směsí.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Španělská bramborová tortilla

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Španělská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena