Špalíčky vinné klobásy v těstíčku

Recept na smaženou vinnou klobásu, kterou jsme obalili v kořeněném těstíčku.


2.623x
45 min

Postup přípravy

Z vinné klobásy vytvoříme asi 5 - 7 cm dlouhé špalíčky. Na každé straně klobásu několikrát otočíme (vždy ve stejném směru) a ustřihneme uprostřed stočení. Pokračujeme do spotřebování celé klobásy. Pokud nám vyteče hmota ze střívka, dáme ji na stranu, touto hmotou můžeme naplnit žampiony a zapéct.

Potom si vytvoříme těstíčko. Hladkou mouku okořeníme podle vlastní chuti - sůl, pepř, paprika apod. Do misky rozšleháme vejce, rozmícháme s moukou a přiléváme mléko tak, aby nám vzniklo hustší těstíčko.

Špalíčky vinné klobásy namáčíme v těstíčku a ihned smažíme ve vyšší vrstvě oleje. Po usmažení necháme okapat na ubrousku.

Špalíčky vinné klobásy v těstíčku podáváme se zeleninovým salátem, dobré jsou i s vařenými brambory a tatarkou.
user-icon

autor Conny


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Špalíčky vinné klobásy v těstíčku

Zpět na recept